Termeni si conditii

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site- ul www.edituraingenium.ro implică acceptarea Termenilor şi Condițiilor de utilizare ce sunt detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, vă recomandăm să citiți cu atenție această secțiune.

Despre noi

Site-ul www.edituraingenium.ro este administrat de Editura Ingenium SRL, cu sediul în Brașov, str. Octavian Goga nr. 28, et. 1, ap. 4, telefon 0720404404, e-mail office@ingenium.povestivestimentare.ro înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J8/807/2019, CUI 40635843 România, şi are calitatea de vânzător al bunurilor şi serviciilor oferite.

Site-ul www.edituraingenium.ro , numit în continuare şi Serviciu, este prezentat „așa cum este” („as it is”), fără nicio garanţie, obligaţie sau răspundere faţă de utilizatorii finali sau faţă de terţi, cu excepţia obligaţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare. EDITURA INGENIUM SRL îşi desfăşoară activitatea cu respectarea completă a obligaţiilor legale.

EDITURA INGENIUM își păstrează în totalitate şi în mod unilateral dreptul de a adăuga, şterge, modifica, folosi toate materialele, datele şi informaţiile conţinute la orice moment de Serviciu, inclusiv cele adăugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor în cadrul Serviciului.

Utilizator final este orice persoană care accesează orice pagină sau resursă din cadrul Serviciului, indiferent dacă este sau nu utilizator înregistrat.
Drepturile de autor pentru acest site sunt deţinute de EDITURA INGENIUM SRL, niciun material conţinut neputând fi reprodus integral sau parţial fără acordul scris prealabil.

Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor şi serviciilor Editurii Ingenium prezentate în cadrul Serviciului sunt oferite cu titlu informativ şi pot suferi modificări neanunţate.

De asemenea, imaginile, clipurile video şi celelalte resurse media sunt prezentate în cadrul Serviciului cu titlu de exemplu.

Prin accesarea Serviciului, utilizatorul final se angajează să nu creeze nicio daună sancţionată ca atare de legislaţia română către EDITURA INGENIUM sau către oricare persoană fizică sau juridică. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajează să introducă şi să menţină datele sale de identificare complete şi corecte.

Aceşti Termeni şi Condiţii de folosire se aplică pe termen nelimitat de la prima accesare a Serviciului. Ei pot fi modificați de Editura Ingenium în orice moment, fiind recomandat ca utilizatorul să verifice la fiecare accesare versiunea curentă, marcată prin «Data ultimei modificări».

Editura Ingenium își îmbunătăţește serviciile constant şi vă invită să contactaţi office@ingenium.povestivestimentare.ro pentru orice probleme şi îmbunătăţiri legate de Serviciu sau de aceşti Termeni şi Condiţii.

Comanda şi plata

Pentru a comanda produsele noastre este necesar să vă înregistrați pe site-ul nostru şi să ne oferiţi toate informaţiile pentru întocmirea facturii fiscale conform cu legislația în vigoare. Preţurile de pe site-ul www.edituraingenium.ro nu sunt purtătoare de TVA. Prețul și modalitatea de plată sunt specificate în Comandă.

Clientul va achita suma afișata în interfața procesatorului de plăti (pentru plățile efectuate cu cardul), respectiv suma înscrisă în factura fiscală care stă la baza întocmirii AWB-ului (pentru plățile efectuate ramburs la curier).
Plata produselor şi serviciilor se poate face prin următoarele metode:


a) ramburs, la primirea comenzii online,


b) online cu cardul, în condiții de siguranța deplină (confirmare 3DSecure, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro).

Reducerile

Politica prețurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către EDITURA INGENIUM, iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii.

Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte și sunt actualizate zilnic. În principiu, discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promoțiile prezentate sunt valabile in limita stocului disponibil.

Clientul va achita suma afișata în interfața procesatorului de plăti (pentru plățile efectuate cu cardul), respectiv suma înscrisă în factura fiscală care stă la baza întocmirii AWB-ului (pentru plățile efectuate ramburs la curier).
Plata produselor şi serviciilor se poate face prin următoarele metode:

a) ramburs, la primirea comenzii online,

b) online cu cardul, în condiții de siguranța deplină (confirmare 3DSecure, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro).

Livrarea

Livrarea se face prin Cargus Curier sau Fan Curier, numai pe teritoriul României la adresa specificată de dumneavoastră. Vă rugăm să indicați adresa la care puteți fi găsiți și intervalul orar în care sunteți disponibil. Cheltuielile de expediție sunt separate și nu se regăsesc în prețul afișat în dreptul produselor de pe site-ul nostru. Tariful pentru livrare este de 15 RON, dar toate comenzile cu valoare de peste 145 RON beneficiază de transport gratuit.

Comenzile sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 12:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite in ziua de vineri, după ora 12:00 vor fi procesate luni, săptămâna următoare. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a comenzii. Exceptând cazurile de forță majoră, comenzile vor fi livrate în maximum 5 zile lucrătoare de la data plasării comenzii. EDITURA INGENIUM nu este responsabilă pentru întârzierile neprevăzute. Din motive de securitate, solicităm semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrări care Căsuțe Poștale sau Oficii Poștale.

Vă rugăm să verificați, la livrare, conformitatea comenzii: integritatea pachetului, corespondența codului de livrare cu cel din comandă. Vă rugăm să semnalați orice lipsă a conformității în scris atât în documentația firmei de curierat, cât şi pe adresa office@ingenium.povestivestimentare.ro. Dacă produsul primit este deteriorat, recomandăm returnarea lui în starea inițială. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site-ul www.edituraingenium.ro trece în responsabilitatea dumneavoastră, odată cu semnarea documentelor de transport.

Condiții de Retur

Conform Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.
Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului. Adresa de returnare a produselor este: str. Cărămidăriei, nr.5, Corp B, cam.1, Oraș Brașov, Jud. Brașov, România.

În situația în care cumpărătorul a beneficiat de livrarea gratuită a produselor în condițiile explicate la secțiunea LIVRARE, din suma de restituit vom reţine aceste costuri (costurile de transport ale primei livrări). Pentru exercitarea dreptului de denunțare unilaterală a contractului trebuie să ne informați în scris, prin completarea Formularului de Retur.

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data acceptării returului de către Editura Ingenium. Pentru a fi acceptată returnarea produselor, acestea trebuie să fie în aceeași stare în care v-au fost livrate (să nu fie deteriorate; integritatea documentelor însoțitoare).

Pentru a putea soluționa cât mai repede cererea dumneavoastră de restituire, vă recomandăm să rambursați produsele prin intermediul Cargus Curier sau Fan Curier şi nu prin intermediul Poştei Române. Puteți opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. În cazul în care doriți înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastră, ca şi client. Înlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare presupune plata diferenței prin ramburs la primirea coletului. Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 30 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur. Aceste prevederi privitoarea la restituirea sumelor cuvenite clienților ca urmare a inițierii retururilor se aplica inclusiv pentru comenzile plătite online prin intermediul procesatorului de plăti.

Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat sau un produs ce prezintă defecte, contactați într-un interval de 3 zile lucrătoare Editura Ingenium la telefon 0720404404 sau email la office@ingenium.povestivestimentare.ro pentru a reclama această situație şi ne vom asigura ca produsul să fie înlocuit cu un produs nou sau rambursarea banilor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către Editura Ingenium. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor.

Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodată de către client către Editura Ingenium cu plata ramburs. Rambursarea sumelor se face numai prin virament bancar.

Conținut şi Drepturi de Autor

Numele site-ului www.edituraingenium.ro şi însemnele grafice afișate aici sunt mărci ce aparțin Editurii Ingenium şi nu pot fi folosite sau copiate fară acordul scris al proprietarului.

Conţinutul site-ului www.edituraingenium.ro (texte, imagini, elemente de grafică web, elemente grafice, scripturi etc.) este proprietatea Editurii Ingenium şi a partenerilor şi furnizorilor acestuia, fiind protejat de Legea drepturilor de autor şi de alte legi privind dreptul de proprietate intelectuală. Puteți reproduce sau utiliza fragmente de text sau elemente grafice prezente pe site numai dacă ne cereți, în prealabil, acordul scris pentru a o face.
Pe cât posibil, vom încerca să moderăm conținutul şi forma comentariilor utilizatorilor, dar nu ne asumăm responsabilitatea pentru acestea. Ca atare, pentru a nu fi excluși din comunitatea noastră, vă rugăm să urmați regulile uzuale de bună cuviință, păstrând un limbaj decent, lipsit de injurii sau atacuri la persoană.

Politica de confidențialitate şi date cu caracter personal

EDITURA INGENIUM poate colecta de la dumneavoastră date cu caracter personal (prin care puteți fi identificat), dar numai cu acordul dumneavoastră, în formularele în care confirmați acordul cu prezenții Termeni și Condiții sau la comanda produselor noastre de pe site.

Folosim datele cu caracter personal colectate în următoarele scopuri:
Pentru a ne asigura că site-ul EDITURII INGENIUM răspunde nevoilor dumneavoastră.

Pentru a livra serviciile noastre online, cum ar fi, dar fără a se limita, la produse editoriale, cărți, cărți audio, CD-uri, ş.a.m.d.

Pentru a asigura accesul la secțiuni cu acces limitat ale site-ului, cum ar fi, dar fără a se limita, la „Contul tău”.

Pentru menținerea unei relații online cu clienții noștri, similară unei relații comerciale tradiționale.

EDITURA INGENIUM colectează informații şi le prelucrează în date statistice despre ce pagini accesați în interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat. EDITURA INGENIUM poate folosi, în cadrul site-urilor, cookies.

EDITURA INGENIUM poate dezvălui datele cu caracter personal către terți dacă acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună credință în care aceste acțiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea şi apărarea drepturilor EDITURII INGENIUM declarate sau implicite în prezenții Termeni şi condiții.

Atunci când EDITURA INGENIUM este solicitată legal să furnizeze date cu caracter personal, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii obiectului solicitării.

EDITURA INGENIUM nu vinde, distribuie, schimbă sau închiriază date cu caracter personal către terți.
Persoana care a trimis date cu caracter personal către EDITURA INGENIUM are următoarele drepturi, conform Legii nr.677/2001:
a) Dreptul la informare (art.12).
b) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere şi în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de EDITURA INGENIUM.
c) Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă şi în mod gratuit, următoarele:
1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;
2. transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
3. notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. i) şi ii).
d) Dreptul la opoziţie (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit şi printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări.
e) Dreptul de a se adresa justiţiei (art.18) – dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor garantate de lege şi care au fost încălcate.
f) Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).
Limitarea răspunderii

EDITURA INGENIUM nu răspunde sub nicio formă, în nicio măsură și nu poartă niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a plăților cu cardul. EDITURA INGENIUM nu este responsabilă pentru niciun fel de eroare și/sau fraudă decurgând din sau în legătură cu acest serviciu. Totuși, deși serviciile de plată sunt oferite și dirijate în totalitate și în mod independent de către furnizorii noștri, EDITURA INGENIUM va întreprinde toate măsurile rezonabile pentru a limita, pe cât posibil, riscul apariției acestor erori și/sau fraude.

Legea aplicabilă. Litigii

Drepturile și obligațiile utilizatorilor Serviciului și ale EDITURII INGENIUM prevăzute de Termeni și Condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile vor fi interpretate și guvernate în conformitate cu legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătorească română competentă aflată în raza teritorială a municipiului București.